Британія опрацьовує свої пропозиції щодо ударів України по цілях у стратегічній глибині РФ - Сирський

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський обговорив із начальником штабу оборони Великої Британії адміралом сером Тоні Радакіном постачання зброї і можливості ураження військових об’єктів ворога "в оперативній та стратегічній глибині".

Про це Сирський написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Поінформував британського колегу про актуальну стратегічну обстановку та організацію відсічі російській збройній агресії проти України на визначених ділянках фронту. Окремо обговорили можливості ураження військових об’єктів противника в оперативній та стратегічній глибині. У даний час британська сторона опрацьовує власні пропозиції у рамках практичної реалізації Плану перемоги", - зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Він також відзначив питання постачання військової техніки та озброєння, підготовки особового складу, підвищення ефективності застосування високотехнологічних засобів ураження. За словами Сирського, це є "основними стовпами" українсько-британського військового співробітництва.

Читайте також: Україна має абсолютне право бити по цілях у Росії, з яких її атакують - глава Представництва НАТО

Головнокомандувач ЗСУ також звернув увагу британського колеги на цинічні порушення міжнародного гуманітарного права і воєнні злочини російських військ, ракетно-авіаційні удари по критичній інфраструктурі України, невибірковість масованих бомбардувань цивільних об’єктів.

Він подякував адміралу Тоні Радакіну, уряду та народові Сполученого Королівства за стійку і непохитну підтримку України.

Читайте також: Сирський заявляє про позитивну динаміку ураження ворожих цілей ударними дронами

Як повідомлялося, високий представник ЄС Жозеп Боррель та секретар із закордонних справ Об’єднаного Королівства Девід Ламі підкреслили, що Євросоюз і Велика Британія мають єдину позицію щодо російської агресії проти України та працюватимуть разом заради вирішення безпекових викликів.