План перемоги передбачає розміщення в Україні неядерного стратегічного пакету стримування - Президент

Україна пропонує розмістити на своїй території комплексний неядерний стратегічний пакет стримування, який буде достатнім для захисту від будь-якої військової загрози з боку Росії.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді, презентуючи План перемоги, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна пропонує розмістити на своїй землі комплексний неядерний стратегічний пакет стримування, який буде достатнім для захисту України від будь-якої військової загрози з боку Росії та який звузить варіативність дій Росії до таких перспектив: або приєднатись до чесного дипломатичного процесу для справедливого завершення війни, або гарантовано втратити можливість продовжувати агресивну війну внаслідок застосування Україною наданого пакета стримування згідно з визначеними військовими цілями», - заявив Зеленський.

Президент зазначив, що до цього пункту є таємний додаток.

«Його вже отримали лідери Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції, Італії та Німеччини. Отримають і ще деякі держави, які можуть наповнити змістом для України цю дуже добре відому світові концепцію стримування», - акцентував глава держави.

Читайте також: Зеленський: Реалізація Плану перемоги України залежить від партнерів

Він наголосив, що пакет стримування – «це факт, що Росія або йде в дипломатію, або йде до втрати її машини війни».

Джерело: ОПУ

За словами Зеленського, цей пункт можна забезпечити, зокрема, фінансуванням у межах уже укладених безпекових угод із партнерами та визначених обсягів фінансової підтримки.

Як повідомлялося, сьогодні у Верховній Раді Президент України Володимир Зеленський представив План перемоги України.

Фото: ОП