Родичі полонених у Брюсселі розповіли про критичний стан військових та цивільних у російській неволі

Фото

Представники Координаційного штабу разом із родичами полонених та безвісти зниклих захисників в межах адвокаційної поїздки в Брюссель відвідали головні інституції Європейського Союзу - Єврокомісію та Європарламент.

Про це йдеться у повідомленні Коордштабу, передає Укрінформ.

Зазначається, що відбулась низка зустрічей з представниками Європейської комісії та Європейського парламенту. Темою зустрічей була критична ситуація з українськими військовополоненими та цивільними особами незаконно позбавленими особистої свободи внаслідок збройної агресії РФ та неправомірно засуджених Росією українських громадян.

Представники української делегації розповіли про необхідність пошуку шляхів уникнення гуманітарної кризи в умовах відсутності небажання країни-агресорки допускати моніторингові місії до місць утримання українських громадян на території Росії та окупованих нею територіях.

До складу української делегації увійшли очільники громадських організацій "Об'єднання родин зниклих та полонених військовослужбовців 24 ОМБр", "Засуджені, але не забуті", "Сім'ї офіцерів та артилеристів 36 ОБрМП" та асоціації "Сила морської піхоти", звільнений з полону військовослужбовець, а також представник громадської ініціативи захисту прав українських громадян "Пошук.Полон".

Читайте також: Бійці «Азову» розповіли у штаб-квартирі НАТО про власний досвід перебування у полоні РФ

Як повідомлялось, у Коордштабі наголосили, що російські ресурси, які нібито готові допомогти у пошуку зниклих безвісти українських військовослужбовців, створені для маніпуляції і шантажу родин, та закликали не залишати персональні дані, відомості про захисників або будь-яку конфіденційну інформацію на ворожих інтернет-ресурсах та чат-ботах, щоб не стати жертвою зловмисників. Також уникати оплати сумнівних послуг з розшуку військовослужбовця або інформації про нього.