Наявність підрозділів з Північної Кореї у складі армії РФ може призвести до ескалації війни - МЗС України

Наявність військових із Північної Кореї, які на боці Росії воюють проти України, може призвести до масштабування збройної агресії.

Про це заявив міністр закордонних справ Андрій Сибіга на спільному брифінгу з міністрами закордонних справ країн Нордично-Балтійської вісімки в Одесі, передає кореспондент Укрінформу.

Він підкреслив, що йдеться не про найманців, а про підрозділи збройних сил Північної Кореї, які можуть брати участь на боці Росії у війні проти України.

«Ми підходимо до нової фази війни та російської агресії. Мені здається, що мова йде про масштабування збройної агресії. Це може стати великою загрозою, як і постачання ракет з Ірану», - сказав Андрій Сибіга.

Читайте також: У НАТО поки не підтверджують участь північнокорейських військових у війні в Україні

Міністр наголосив, що для запобігання ескалації має бути тверда реакція світової спільноти.

«Мають йти жорсткі відповіді – санкції. Має бути подальша ізоляція цих країн, цієї вісі зла, яка формується довкола Росії. Це Іран, Північна Корея, Сірія та Білорусь», - сказав Сибіга.

Як повідомляв Укрінформ, Міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хен вважає, що КНДР могла направити своїх військових в окуповані Росією українські регіони для підтримки російської війни проти України.