Зеленський: Офіцери з Північної Кореї вже тренують російських солдатів на ТОТ України

Відео

Президент Володимир Зеленський заявив, що північнокорейські офіцери вже знаходяться на тимчасово окупованих територіях України і тренують російських солдатів.

Про це він сказав під час пресконференції за підсумками участі в засіданні Європейської ради, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас є інформація від нашої розвідки… Що дійсно це є велика проблема. По-перше, офіцери північнокорейські вже знаходяться на тимчасово окупованих територіях України і тренують російських солдатів. Не знаю, яка кількість офіцерів. Але дані розвідки, що Росія розраховує на таке підсилення, оскільки не встигає з мобілізацією, забагато втрачає, втрати на полі бою. І він (Путін - ред.) знає, що настрої такі, що суспільство проти мобілізацїі. Саме тому він шукає зовнішньої підтримки. І я знаю, що є такий намір підготувати 10 тисяч солдатів з різних родів військ: наземних, сухопутних сил…» - сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Президент уточнив, що Путін хоче не лише піхоту залучати, але також спеціалістів різних родів військ.

Читайте також: Наявність підрозділів з Північної Кореї у складі армії РФ може призвести до ескалації війни - МЗС України

«І те, що ми знаємо, що зараз вже Північна Корея готує контингент, щоб відіслати їх, щоб вони воювали проти України. Я говорив про це зі США. Я говорив уже з рядом лідерів, що це вже фактично офіційно факт підтвердження того, що друга країна втягується у війну і поруч із Росією воюватиме проти України в якості контингенту. Ви знаєте, що Іран вже надавав Росії ракети і дрони, БПЛА, але не контингент. А тут це вже такий серйозний крок у війні», - додав Президент.

Читайте також: У НАТО поки не підтверджують участь північнокорейських військових у війні в Україні

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією української розвідки, у складі окремих підрозділів ЗС РФ перебувають громадяни КНДР. Їхня чисельність становить близько 3 тисяч осіб. Присутність північнокорейських військових зафіксовано в Брянській та Курській областях, не виключена їхня подальша участь у бойових діях поблизу населених пунктів Суджа та Курськ.

Фото: ОП