Зеленський розповів про ефективність далекобійної зброї у Криму - «мінус» 23 ворожі кораблі

Відео

З використанням вітчизняної зброї, а також британських Storm Shadows і французьких Scalps Україна знищила 23 російських кораблі.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив під час пресконференції за підсумками участі в засіданні Європейської ради, передає кореспондент Укрінформу.

«У Криму Україна вже працює далекобійною зброєю, працює ефективно. Ми знищили 23 ворожі кораблі. Це колосальний результат. Використовуємо для цього зброю власного виробництва, а також британські Storm Shadows і французькі Scalps», - сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Раніше під час пресконференції він наголосив, що обговорював із союзниками дозвіл на використання їхньої далекобійної зброї для ураження об’єктів на території РФ.

«Серед лідерів тих країн, з якими я говорив про далекобійну зброю (США, Німеччини, Франції та Італії), були й дуже позитивні сигнали, але ми повинні розуміти, що ці країни хочуть союзу між ними всередині щодо надання Україні дозволу застосовувати цю зброю», - зауважив Зеленський.

Читайте також: Помпео назвав «дурними» обмеження щодо використання західної зброї Україною

Як повідомлялося, 10 жовтня Володимир Зеленський представив План перемоги прем’єр-міністру Великої Британії Кіру Стармеру у Лондоні, президенту Франції Еммануелю Макрону у Парижі та прем’єрці Джорджі Мелоні у Римі.

Раніше він представив План перемоги президенту США Джо Байдену, віцепрезидентці Камалі Гарріс та кандидату на пост президента Дональду Трампу.