Росія атакує «Шахедами», БПЛА досягли західних областей

Оновлюється

З північного напрямку відбувся пуск ударних БПЛА, у більшості областей оголосили повітряну тривогу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Повітряні сили ЗСУ в Телеграмі.

00:30 - вектори руху "Шахедів": "БпЛА на межі Рівненської та Волинської областей, курс західний. БпЛА на півночі Хмельницької області, курс західний. БпЛА на заході та сході Житомирської області, курс західний. БпЛА на півночі Вінницької області, курс західний. БпЛА на півночі та півдні Київської області, курс західний. БпЛА на півдні, центрі та сході Чернігівської області, курс західний. БпЛА на півдні та заході Сумської області, курс західний/південно-західний. БпЛА в північній, центральній та західних частинах Полтавської області, курс західний, південно-західний. БпЛА на півдні Кіровоградської області, курс південно-західний".

23:24 - ударні БПЛА продовжують атакувати Україну: "БпЛА в північній та південній частині Сумщини, курс західний та південний. БпЛА на Полтавщині, курс південний. БпЛА на Чернігівщині, курс західний. БпЛА в північній та південній частинах Київщини, курс західний БпЛА в західній частині Черкащини, курс західний. БпЛА в південній частині Житомирщини, курс західний. БпЛА в західній частині Житомирщини, курс південно-західний. БпЛА на Рівненщині, курс західний".

22:24 - Повітряні сили повідомляють про рух БПЛА у бік Києва зі східного напрямку.

22:13 - кількість "Шахедів" збільшується, про їхній рух передають Повітряні сили: "БпЛА з Сумщини, курсом на південь та захід. БпЛА в південній та східній частина Чернігівщини, курсом на захід. БпЛА в північній частині Київщини, курсом на захід. БпЛА в східній частині Житомирщини, курсом на захід. БпЛА в західній частині Полтавщини, курс західний. БпЛА в східній частині Черкащини, курс західний. БпЛА на межі Полтавщини та Сумщини, курс західний".

21:28 - про напрямки руху "Шахедів": "БпЛА з Чернігівщини, курсом на Київщину. БпЛА з Сумщини, курсом на Чернігівщину. БпЛА з Полтавщини, курсом на південь".

Київщина додалася до областей, де оголосили повітряну тривогу. Про це передає КОВА у Телеграмі.

21:09 - "Рух ударних БпЛА: БпЛА в східній та центральній частинах Чернігівської області, курс західний. БпЛА в північній частині Сумської області, курс західний. БпЛА в північній частині Полтавської області, курс південно-західний", - інформують ПС ЗСУ.

"Ударні БпЛА на Сумщині в напрямку Чернігівщини та Полтавщини", - йдеться у публікації.

Як передавав Укрінформ, цьогоріч Україна збільшила виробництво дронів більш як удесятеро.