Канада передасть Україні новий пакет військової допомоги на $47 мільйонів

Міністр оборони Білл Блер заявив, що Канада передасть Україні пакет військової допомоги на 64,8 млн канадських доларів (47 млн ​​доларів США), який включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Військова допомога, оголошена сьогодні, забезпечить Україну важливими ресурсами, необхідними для захисту від російської агресії. Канада продовжить робити все необхідне, щоб допомогти їй досягти перемоги», - сказав Блер.

Зазначається, що новий пакет допомоги, який також передбачає виділення грошей на навчання українських військ, є частиною військового фінансування у розмірі 500 мільйонів канадських доларів, яке прем’єр-міністр Джастін Трюдо зобов’язався виділити, і оголосивши про нього в липні.

Читайте також: Канада хоче бути прикладом у підтримці України - депутат Ехсассі

Після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Канада вже виділила 4,5 мільярда канадських доларів військової допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів України Сергій Марченко 11 жовтня підписав Четверту додаткову угоду з урядом Канади щодо додаткового кредиту в обсязі 400 млн канадських доларів (майже 300 млн дол. США).

Фото: ОП