КНДР відправляє на війну в Україну 12 тисяч військових - корейська розвідка

Оновлено

Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

За даними південнокорейської розвідки, йдеться про чотири бригади загальною чисельністю близько 12 тисяч вояків, серед яких є спецпризначенці. 

Розвідка зауважує, що розгортання цих сил уже розпочалося.

За даними розвідки Південної Кореї (NIS), Пхеньян почав переправляти в Росію своїх спецпризначенців з 8 жовтня. Під час першого етапу близько 1500 північнокорейських солдатів прибули на чотирьох десантних кораблях у супроводі трьох російських кораблів. Ці сили перекинуті з районів північних міст Чхонджин, Хамхунг і Мусудан.

Читайте також: Зеленський: Офіцери з Північної Кореї вже тренують російських солдатів на ТОТ України

Північнокорейські військові дислокуються у Владивостоці, Уссурійську, Хабаровську і Благовєщенську. За даними південнокорейської розвідки, їм уже видали російську військову форму та зброю, а також фальшиві посвідчення.

У NIS вважають, що незабаром відбудеться другий етап перевезення північнокорейських солдатів до Росії.

Тим часом президент Південної Кореї Юн Сок Йоль провів незаплановану зустріч із представниками розвідки, армії та нацбезпеки, інформує Reuters.

Читайте також: Подальше ігнорування Заходом тандему Росії та КНДР може призвести до серйозних наслідків: чим це загрожує

В офісі президента заявили, що на думку учасників зустрічі, нинішня ситуація, коли співпраця Росії та Північної Кореї перейшла від військових поставок до фактичного відправлення військ, становить "серйозну безпекову загрозу не лише для РК, а й для міжнародної спільноти".

Як повідомляв Укрінформ, очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що близько 11 000 військових із Північної Кореї проходяться у Росії підготовку до участі у війні, вони будуть готові до 1 листопада.

Фото: KCNA