Байден обговорив у Берліні ситуацію в Україні, План перемоги й заморожені активи РФ - Білий дім

Ситуація в Україні, План перемоги, продовження підтримки нашої країни, використання заморожених активів РФ стали головними темами переговорів президента Байдена з керівництвом Німеччини, лідерами «Четвірки» у Берліні.

Про це повідомив у п’ятницю під час онлайн-брифінгу з місця подій радник президента США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Не дивно, що головною темою обговорень стала, звісно, Україна й продовження дискусій про те, як ми далі співпрацюватимемо з ЄС, щоб знайти спосіб використання російських суверенних активів у подальшому процесі відновлення України», - зауважив представник Білого дому в контексті дискусії президента Байдена з державним керівництвом Німеччини.

Крім того, за його словами, обговорювалася ситуація на полі бою, План перемоги Президента Зеленського.

Кірбі також повідомив, що на момент брифінгу президент Байден проводив зустріч з іншими лідерами «Четвірки» - главами Британії, Франції й Німеччини.

«Знову ж, я не сумніваюся, що питання України також постануть на обговореннях «Четвірки»… Вони говоритимуть про План перемоги», - зазначив представник Білого дому.

Кірбі додав, що Сполучені Штати «все ще детально вивчають План перемоги». У цьому контексті, за його словами, продовжуються дискусії з українською стороною про це.

Читайте також: Байден: Треба підтримувати Україну до здобуття нею справедливого миру

«Сьогодні у президента є можливість дізнатися точку зору європейських лідерів і поділитися своєю точкою зору з цього питання», - зазначив радник Байдена.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у п’ятницю перебуває з візитом у Берліні, де відбулися його зустрічі з канцлером і федеральним президентом Німеччини. Програмою візиту також заплановані його переговори у форматі «Четвірки» - з лідерами Німеччини, Франції й Великої Британії.