Сирський ​​провів нараду з керівним складом ЗСУ щодо захисту неба

Фото

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський провів робочу нараду з керівним складом ЗСУ, під час якої визначили конкретні кроки для посилення захисту неба, а керівники напрямків отримали завдання із чіткими термінами для виконання відповідних заходів.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

Сирський заслухав доповіді виконувача обов'язків командувача Повітряних сил ЗСУ, командувачів військ протиповітряної оборони, армійської авіації Сухопутних військ, Сил безпілотних систем, а також начальника Головного управління радіоелектронної та кіберборотьби Генерального штабу.

Окрему увагу під час наради приділили впровадженню інновацій і розробок українського оборонного комплексу. Ішлося, зокрема, про комплекси автоматизації, які почали активно впроваджувати в органах управління повітряних командувань, що дозволить значно підвищити ефективність знищення повітряного противника.

Триває також забезпечення Повітряних сил сучасними системами радіоелектронної боротьби, що збільшить надійність захисту обʼєктів, які прикриваються від ударів з повітря.

Серед обговореного під час наради було й використання дронів-перехоплювачів як замінника зенітних ракет у боротьбі з безпілотниками.

Читайте також: Підготовка до передачі винищувачів Mirage 2000 йде за планом - Умєров

"Ми безумовно лідируємо в цьому напрямку і продовжуємо удосконалювати цю підсистему ППО", – зауважив Сирський.

Він висловив вдячність усім, хто впроваджує відповідні рішення, допомагає, тренує й виробляє дрони, котрі перехоплюють ворожі БпЛА, а також воїнам, які цілодобово захищають повітряний простір України.

Головнокомандувач наголосив, що одним із ключових завдань є забезпечення протиповітряного прикриття об'єктів критичної інфраструктури.

Керівник департаменту Головного управління розвідки Міноборони України доповів про спроможності російських військ до здійснення ракетно-авіаційних ударів по об’єктах української критичної інфраструктури і прогнозування подальших дій ворога у повітряному просторі.

За участю директора Департаменту захисту критичної інфраструктури Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України учасники наради детально проаналізували виконання планів щодо захисту об’єктів критичної інфраструктури й уточнили порядок подальших спільних дій на зимовий період.

Як повідомляв Укрінформ, за ніч ППО збила в небі над Україною 80 російських безпілотників.

Фото: Олександр Сирський, Фейсбук