Штаб-квартиру правлячої партії Японії закидали «коктейлями Молотова»

У суботу вранці в Токіо чоловік кинув кілька пляшок із запалювальною сумішшю в штаб-квартиру правлячої Ліберально-демократичної партії Японії. Його затримали.

Про це повідомляє AFP із посиланням на місцеві ЗМІ, передає Укрінформ.

Чоловік кинув п'ять або шість предметів, схожих на пляшки із запальною сумішшю, які влучили в автомобіль спецназу, але пожежа була швидко ліквідована, і ніхто не постраждав.

Чоловік, якому, як вважають, близько 40 років, також намагався в'їхати на своєму автомобілі на територію офісу прем'єр-міністра, але був заблокований.

Потім він спробував кинути щось схоже на димову шашку, але був зупинений співробітниками поліції, які затримали його на місці події.

Чоловік був заарештований на місці за підозрою в перешкоджанні громадському порядку, повідомили в поліції.

Мотив нападника поки не зрозумілий.

Повідомлень про постраждалих не надходило. Поліція Токіо відмовилася від коментарів, зазначивши, що справа все ще перебуває на стадії розслідування.

Правляча Ліберально-демократична партія Японії стає все більш непопулярною в суспільстві через грошовий скандал, пов'язаний з сумнівним фінансуванням і підозрами в ухиленні від сплати податків. Партія відмовилася коментувати суботній напад, переадресувавши всі питання до поліції.

Читайте також: До посольства Росії в Канаді викликали саперів

Такі злочини є рідкістю в Японії, де діють суворі закони про контроль над зброєю.

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня в Японії відбудуться загальні вибори.

Правляча в Японії Ліберально-демократична партія прем’єр-міністра Шігеру Ішіби після виборів може вперше з 2009 року втратити абсолютну більшість у нижній палаті парламенту, зберігаючи контроль над нею лише за допомогою свого партнера по коаліції.

Фото ілюстративне