На фронті від початку доби - 71 боєзіткнення, найзапекліші бої точаться на трьох напрямках

На лінії фронті від початку доби відбулося 71 бойове зіткнення, особлива активність російських загарбників відзначається на трьох напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ситуація на фронті характеризується особливою активністю ворога на Курахівському, Куп’янському і Покровському напрямках... Загалом від початку доби відбулося 71 бойове зіткнення", - зазначили в Генштабі.

За його даними, внаслідок атак російської артилерії постраждала Сеньківка Чернігівської області, на Шостку Сумської області окупанти скинули чотири авіабомби, є загиблі й поранені.

Повідомляється, що російська армія також завдала 24 авіаудари по території Курської області, застосувавши 34 керовані авіаційні бомби.

Генштаб інформує, що на Харківському напрямку російські окупанти шість разів штурмували оборонні рубежі українського війська в районі Стариці й Вовчанська. У чотирьох локаціях тривають бойові зіткнення.

Читайте також: Буданов обговорив з американськими ветеранами можливий розвиток подій у війні України проти РФ

На Куп’янському напрямку ворог дев’ять разів атакував позиції українських підрозділів у районах Кучерівки, Колісниківки, Кругляківки і Лозової. Триває п’ять боєзіткнень. Українські воїни стійко тримають оборону, підкреслили в Генштабі.

За його даними, на Лиманському напрямку загарбники здійснили п’ять атак на позиції української армії у районах Новомихайлівки, Греківки, Тернів і Серебрянки. Бої тривають.

На Краматорському напрямку російські війська штурмували позиції українських захисників поблизу Андріївки і Ступочок, атаки відбиті.

На Торецькому напрямку російська армія за підтримки авіації здійснила атаку в напрямку Олександро-Шультиного. На Торецьк і Катеринівку окупанти скинули КАБи.

На Покровському напрямку від початку доби росіяни здійснили вісім спроб потіснити українських захисників із позицій у районах Миролюбівки, Променя і Селидового. Сили оборони стримують натиск, відбили п’ять атак ворога. Три атаки тривають. Втрати ворога уточнюються, зазначили у Генштабі.

На Курахівському напрямку тривають бої поблизу Зоряного, Новодмитрівки, Желанного Другого, Гірника, Георгіївки, Максимільянівки, Антонівки і Катеринівки. За уточненою інформацією, у цьому районі відбито 7 із 21 атаки російської армії. Тривають запеклі бої, наголосили у Генштабі.

За його інформацією, на Времівському напрямку ворог за підтримки авіації двічі штурмував позиції українських підрозділів неподалік Новоукраїнки і Богоявленки. Триває два боєзіткнення. Російська авіація завдала удару керованою авіабомбою по Богоявленці.

На Оріхівському напрямку українські підрозділи відбили дві спроби російських військ атакувати позиції поблизу Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку загарбники не полишають спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Від початку доби армія РФ здійснила п’ять атакувальних дій. Одне боєзіткнення триває, заявили у Генштабі.

Читайте також: У Британії майбутніх командирів взводів ЗСУ навчають веденню бойових дій у місті

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 19 жовтня 2024 року становлять близько 677 тисяч 180 осіб, зокрема 1380 осіб за минулу добу.