На фронті за добу сталися 164 боєзіткнення, найбільше - на Курахівському напрямку

Дані Генштабу

На фронті минулої доби, 20 жовтня, були зафіксовані 164 бойові зіткнення Сил оборони України з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 неділі, 20 жовтня.

Вчора росіяни завдали по позиціях українських підрозділів і населених пунктах чотири ракетні удари (п’ять ракет), 81 авіаційний удар, скинувши 155 КАБів. Крім того, ворог здійснив понад 3500 обстрілів, з них 91 - із реактивних систем залпового вогню.

Армія РФ завдавала авіаударів у районах Сеньківки, Шостки, Харкова, Куп’янська, Новоєгорівки, Тернів, Сіверська, Різниківки, Пришиба, Ясної Поляни, Віролюбівки, Стінок, Мирнограда, Торецька, Катеринівки, Курахового, Великої Новосілки, Богоявленки та Запоріжжя. 

Авіація, ракетні війська й артилерія Сил оборони завдали п’ять ударів по районах зосередження росіян, а також уразили два пункти управління.

Читайте також: Україна і Німеччина підписали угоду про посилення ППО

На Харківському напрямку сталися вісім бойових зіткнень у районах Вовчанська і Стариці. 

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу склала 16. Сили оборони відбивали штурмові дії біля Кучерівки, Колісниківки, Кругляківки й Лозової.

На Лиманському напрямку ворог атакував 11 разів неподалік Новомихайлівки, Греківки, Тернів та Серебрянки.

На Краматорському напрямку російські війська атакували тричі у районах Андріївки, Предтечиного і Ступочок.

На Торецькому напрямку ворог здійснив чотири атаки неподалік Торецька, Щербинівки та в напрямку Олександро-Шультине.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 27 штурмових дій у районах Миролюбівки, Променя і Селидового, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити підрозділи Сил оборони із займаних рубежів. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового.

Читайте також: Що результативнішою буде Україна на полі бою, то швидше повернуться полонені - Президент

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 60 атак біля Зоряного, Новодмитрівки, Желанного Другого, Гірника, Георгіївки, Максимільянівки, Антонівки та Катеринівки, де росіяни намагались прорвати оборону. 

На Времівському напрямку ворог здійснив шість штурмових дій неподалік Новоукраїнки і Богоявленки.

На Оріхівському напрямку війська РФ двічі намагались просунутись поблизу Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку сталися шість боєзіткнень в острівній зоні дельти Дніпра. Росіяни успіху не мали. 

На Сіверському та Гуляйпільському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. На Волинському і Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань РФ не виявлено.

Читайте також: Сибіга пояснив, чому для України саме зараз важливий дозвіл на далекобійні удари вглиб РФ

Сили оборони України продовжують операцію в Курській області. Російська авіація продовжує бити по власній території. За минулу добу російські літаки завдали 46 авіаударів, скинувши при цьому 72 КАБи.

На кордоні з Чернігівською і Сумською областями армія РФ зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів зі своєї території, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. 

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 20 жовтня 2024 року становлять близько 678 тисяч 520 осіб, з них ще 1340 осіб - за минулу добу.

Фото: Генштаб