Пентагон поки не підтверджує залучення Росією військових із КНДР до війни проти України

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що не може підтвердити повідомлення про те, що Північна Корея відправила свої війська до Росії перед їх можливим розгортанням для участі у війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

"Я не можу підтвердити ці повідомлення на цей момент. Це те, що ми продовжимо досліджувати", – сказав глава Пентагону на пресконференції в Неаполі.

За словами Остіна, такий крок КНДР викликав би «занепокоєння» у разі підтвердження правдивості цієї інформації.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України. Йдеться про чотири бригади вояків, серед яких є спецпризначенці.

За даними розвідки Південної Кореї (NIS), Пхеньян почав переправляти в Росію своїх спецпризначенців з 8 жовтня. Під час першого етапу близько 1500 північнокорейських солдатів прибули на чотирьох десантних кораблях у супроводі трьох російських кораблів.

Наразі північнокорейські військові дислокуються у Владивостоці, Уссурійську, Хабаровську і Благовєщенську. За даними південнокорейської розвідки, їм уже видали російську військову форму, зброю і фальшиві посвідчення.

Читайте також: Глава МЗС Франції: Через участь солдатів КНДР війна Росії проти України може перейти на Азію

19 жовтня речник Ради нацбезпеки Білого дому Шон Саветт заявив, що якщо Росія справді буде змушена звернутися до Північної Кореї за людською силою, це буде ознакою її відчаю, а не сили.

За словами Саветта, нині Сполучені Штати перевіряють інформацію про участь військ Північної Кореї у війні Росії проти України, але дуже стурбовані цими повідомленнями.