Для патрулювання у Чорному й Азовському морях ворог використовує усі зразки авіатехніки - ВМС

Щоб убезпечити рештки свого флоту, росіяни використовують для патрулювання в акваторії Азовського та Чорного морів усі наявні у них зразки авіаційної техніки.

Про це в телеефірі повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, повідомляє Укрінформ.

«Вони патрулюють західну частину узбережжя півострову Крим і, звісно, південного із застосуванням гелікоптерів протидронової боротьби. Тобто авіація задіяна максимально, можна побачити весь наявний авіапарк - від гвинтових доволі повільних літаків до фронтових бомбардувальників», - сказав Плетенчук.

Він підкреслив, що у такий спосіб росіяни намагаються убезпечити рештки свого флоту, який залишається у пунктах базування, від можливих дронових атак. А також здійснюють оборону Кримського мосту.

Щодо роботи українського морського коридору, то наразі він працює. Відвантаження у портах Одеси здійснюється попри обстріли.

За словами Плетенчука, спроби завдавати вогневі ураження по портовій інфраструктурі України не є новими, в цих реаліях Україна працює на перший рік і навчилася протидіяти ворогу.

Читайте також: У Чорному морі один ворожий ракетоносій, «Калібри» відсутні

«Наприклад, ми забезпечуємо захист на воді, в першу чергу, це протимінна діяльність. І, як бачите, кейсів з мінною небезпекою вже тривалий час не відбувається», - додав представник ВМС.

Як повідомлялося, низька ефективність кораблів-ракетоносіїв у морях змусила ворога використовувати їх більше для відволікання української ППО під час масованих ракетних атак.

Фото ілюстративне