На фронті від початку доби вже 95 зіткнень, бої тривають на семи напрямках

Дані Генштабу

На фронті від початку доби відбулися 95 бойових зіткнень, на семи напрямках бої досі тривають, найгарячіше - на Курахівському і Покровському.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 неділі, 20 жовтня, передає Укрінформ.

Як зазначається, російська армія продовжує застосовувати авіацію, зокрема керовані авіабомби, й атакувати на всіх напрямках сходу та півдня України.

Українські захисники тримають рубежі та вживають необхідних заходів для недопущення прориву оборони.

Чернігівська та Сумська області продовжують потерпати від російських обстрілів. Під ворожим вогнем опинилися райони Павлівки, Ходиного, Княжичів, Басівки, Журавки, Ромашкового, Водолагів, Мощенки, Великої Писарівки, Грем’яча й Жовіді. Авіаційних ударів війська РФ завдали по районах Жовіді та Новенького.

17 керованих авіабомб росіяни скинули на територію власної Курської області.

На Харківському напрямку за сьогодні зафіксовані вже три бойові зіткнення. Українські оборонці відбили дві ворожі атаки в районі Вовчанська. Ще одне зіткнення триває.

На Куп’янському напрямку захисники України відбили дві штурмові дії ворога поблизу Голубівки й Новоосинового. Біля Колісниківки й Лозової йдуть ще три бої.

На Лиманському напрямку російська армія атакує в районах Греківки, Новомихайлівки, Ямполівки Новосадового та Зарічного. Від початку доби на цій ділянці фронту відбулися 15 боєзіткнень, два з них досі тривають.

На Краматорському напрямку війська РФ один раз намагалися просунутися на українські позиції в районі Ступочок. Сили оборони відбили цю атаку.

На Торецькому напрямку за підтримки авіації загарбники двічі безуспішно атакували позиції Сил оборони в районі Торецька, також скинули авіабомбу в районі Леонідівки.

Читайте також: Сирський про роботу підрозділів на Сумщині та у Курській області: Ситуація під контролем ЗСУ

На Покровському напрямку в районах Селидового, Проміня, Сухого Яру й Михайлівки тривають дев’ять бойових зіткнень. 15 ворожих атак українські захисники вже відбили в районах Воздвиженки, Миролюбівки, Новотроїцького, Променя, Селидового та Михайлівки.

На Курахівському напрямку тривають 13 бойових зіткнень у районах Гірника, Новодмитрівки, Максимільянівки, Антонівки, Курахового й Водяного. Ще стільки ж ворожих штурмів Сили оборони вже відбили на цій ділянці фронту.

На Времівському напрямку захисники України зупинили дві штурмові дії російських військ поблизу Богоявленки, ще один штурм триває.

По Новодарівці росіяни завдали удару некерованими авіаракетами.

На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили дві атаки армії РФ у районі Роботиного, ще одна триває.

На Придніпровському напрямку українські оборонці тричі відбивали атаки ворога на їхні позиції.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України завдали вогневого ураження по російському аеродрому «Липецьк-2», а також по військовому заводу, де РФ виробляє хімічні речовини для артилерійських боєприпасів і фугасних авіабомб.

Фото: Генштаб ЗСУ