Сирський у грудні прийматиме рішення щодо збільшення терміну базової військової підготовки

Фото

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський, заявив, що у грудні прийматиме рішення щодо нової моделі базової загальної військової підготовки.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

Сирський провів робочу нараду з питань удосконалення підготовки військовослужбовців.

У нараді взяли участь керівний склад Збройних сил України, представники навчальних центрів та бойових бригад.

Як наголосив Сирський, "життя наших воїнів – безцінне, і найважливіша передумова його збереження – якісна підготовка на всіх етапах".

Головнокомандувач заслухав доповіді щодо аналізу системи підготовки, укомплектованості посад інструкторського складу в навчальних центрах та їх забезпечення необхідними зразками озброєнь і військової техніки.

Також була доповідь щодо пілотного проєкту, який вже впроваджується та передбачає збільшення тривалості базової загальної військової підготовки з 1 до 1,5 місяця.

За словами Сирського, в рамках проєкту була оновлена програма базової військової підготовки з урахуванням актуальних потреб і викликів.

"У грудні прийматиму рішення щодо нової моделі БЗВП. Надалі, якщо оперативна обстановка дозволятиме, не виключаю наступний етап збільшення терміну базової підготовки", - зазначив головнокомандувач.

Як підкреслив Сирський, справжнім флагманом підготовки особового складу стали Десантно-штурмові війська.

"Нові підходи до підготовки, які застосовуються в ДШВ, мають застосовувати і в інших складових Сил оборони", - наголосив він.

За підсумками наради були визначені завдання за напрямками.

Як зауважив генерал, "слід посилити комплектування інструкторських посад у навчальних центрах. Всі, хто навчає наших воїнів, повинні мати актуальний бойовий досвід".

Читайте також: Сирський нагородив десантників за участь в боях на Курському напрямку

"Працюємо далі над поліпшенням підготовки наших захисників та захисниць", - заявив Сирський.

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня заступник начальника Головного управління доктрин і підготовки Генштабу ЗСУ Герой України полковник Євген Межевікін заявив, що програму базової військової підготовки в навчальних центрах для мобілізованих планують збільшити до 1,5 місяця.

Фото: facebook.com/CinCAFofUkraine