Голова Держприкордонслужби відвідав бойові підрозділи на передовій

Фото, відео

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко відвідав бойові підрозділи на передовій, де чотири бойові прикордонні загони відзначили день частини. 

Зараз вони у складі Сил оборони стримують російських загарбників на проміжку від Сумщини до Донеччини. Про це повідомляє ДПСУ, передає Укрінформ.

Голова Держприкордонслужби побував у пунктах управління та на позиціях низки підрозділів. Дейнеко ознайомився з обстановкою, умовами та потребами бійців, вручив державні та відомчі нагороди, 

Харківський, Луганський, Донецький та Сумський прикордонні загони були створені у жовтні 1992 року, під час розбудови прикордонного відомства незалежної України. Тоді вони мали завдання взяти під контроль і охорону кордону з Росією, а сьогодні ці загони стримують збройну агресію північного сусіда. При цьому два загони переформатовані у бригади Гвардії наступу: Луганський – це бригада «Помста», Донецький - «Гарт», повідомили у ДПСУ.

Генерал-лейтенант Дейнеко наголосив, що вже десятиліття прикордонники та прикордонниці з цих загонів перебувають на передовій російсько-української війни. А з початку повномасштабного вторгнення ці загони постійно перебувають на найбільш активних і відповідальних напрямках та вносять свій неоціненний вклад у майбутню перемогу України.

Відео: Держприкордонслужба

«Вдячний вам за все, що ви робите сьогодні, за те що ви захищаєте нашу державу, не даєте ворогу просунутися вглиб нашої території. Україна була, є, і буде. Український народ, українська нація обов'язково переможе», - сказав Дейнеко воїнам Держприкордонслужби.

Читайте також: Прикордонники показали, як збили «Шахед» зі стрілецької зброї

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовці прикордонної бригади «Гарт» знищили вогневий опорний пункт, місця укриття та склади з боєкомплектами російських загарбників на Вовчанському напрямку.

Фото: Держприкордонслужба