Пропаганда страху: у ЦПД прокоментували історію з прапорами Росії і КНДР на Покровському напрямку

Історію про нібито прапори Росії та Півнчої Кореї на Покровському напрямку є елементом інформаційних операцій.

Про це керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України Андрій Коваленко заявив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його словами, росіяни "масштабуватимуть тему КНДР і намагатимуться використати її в якості пропаганди страху проти України. Лякатимуть максимально, намагатимуться перекручувати правдиву інформацію про 12 тисяч військових КНДР на території Росії, брехнею про сотні тисяч".

Як зауважив Коваленко, військові КНДР дійсно є і їх готують до війни, але кількість фіксується не така, яку повідомляють росіяни.

Читайте також: Росія зможе накопичувати резерви за рахунок військових Північної Кореї - керівник ЦПД

"Тому і будуть історії про прапори, незалежно від того чи вивісили їх десь, чи "зафотошопили", і скільки вони провисіли по часу", - пояснив Коваленко.

Як повідомляв Укрінформ, Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України.

21 жовтня Рада безпеки ООН збереться для обговорення безпекової ситуації в Україні, пов’язаної, зокрема з військовою підтримкою Росії Північною Кореєю, Іраном і Китаєм.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов поінформував, що близько 11 тисяч військових із Північної Кореї проходять у Росії підготовку до участі у війні.