Зеленський: Курська операція дозволила Україні активізувати роботу щодо обмінів

Президент Володимир Зеленський заявив, що Курська операція дозволила Україні активізувати роботу щодо обмінів – повернення наших воїнів із російського полону.

Про це глава держави сказав у своєму вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

«Окремо обговорили Курську операцію – ми тримаємо там наші позиції, я дякую кожному воїну за хоробрість. Ми маємо пам’ятати, що Курська операція забезпечує стратегічну мету. Війна має повертатись на території, звідки вона прийшла», - сказав Зеленський, розповідаючи про нараду з міністром оборони Рустемом Умєровим, головнокомандувачем Олександром Сирським та начальником Генштабу Анатолієм Баргилевичем.

Відео: ОП

За словами Президента, «справедливо, коли буферна зона створена на території агресора».

«І також Курська операція дозволила Україні зробити більш активною роботу щодо обмінів – повертати наших воїнів із російського полону. Кожен це бачить»,- додав глава держави.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський провів нараду з міністром оборони Рустемом Умєровим, головнокомандувачем Олександром Сирським та начальником Генштабу Анатолієм Баргилевичем і заслухав доповідь щодо ситуації на всіх напрямках ведення бойових дій.

Операція Сил оборони України в Курській області РФ розпочалася 6 серпня. 15 серпня було оголошено про створення військової комендатури на підконтрольних територіях у Курській області.

Читайте також: Операція у Курській області стимулює Росію частіше обмінювати військовополонених - ISW

За словами Президента Володимира Зеленського, Курська операція є одним з етапів закінчення війни, розв’язаної Росією проти України.

Фото: ОП