На півдні росіяни штурмують малими групами і планують задіяти важку техніку - Сили оборони

На південному напрямку російські війська штурмують малими групами та готуються до застосування важкої техніки не тільки для транспортування штурмових груп до лінії бойового зіткнення, а й для підтримки дій піхоти.

Як передає Укрінформ, про це в телеефірі розповів речник Сил оборони Півдня Владислав Волошин.

«Ворог продовжує обстріли і позицій, і прилеглих до лінії зіткнення населених пунктів. Ворог завдає ракетних, авіаційних ударів, здійснює обстріли з РСЗВ та проводить штурмові дії. На нашому напрямку їх дещо менше, ніж на інших напрямках, проте також противник намагається захопити певні рубежі і проводить штурмові дії доволі інтенсивно», - розповів Волошин.

Він додав, що росіяни продовжують, як і раніше, проводить тактику штурмів малими групами та застосовують швидкісні засоби пересування – «баги», квадроцикли та ін.

«На напрямку від Приютного і до Великої Новосілки противник проводить заняття із застосуванням важкої бронетехніки, і наша розвідка не виключає, що цю техніку він застосовуватиме не лише для транспортування штурмових груп до лінії бойового зіткнення, а й буде використовувати для підтримки дій піхоти», - повідомив речник.

Коментуючи ситуацію на Лівобережжі, Волошин повідомив, що там російська армія проводить активні штурмові дії.

Читайте також: За добу відбулося 134 боєзіткнення, майже третина - на Покровському напрямку

«Щодо Придніпроваського напрямку, то там теж ворог проводить доволі інтенсивні штурмові дії, намагаючись захопити під контроль острівну зону. Тому проводить штурми і завдає ударів БПЛА, завдає авіаційних ударів. Щодня можем констатувати не менше 5-7, а то й до 10 штурмів із застосуванням плавзасобів – човнів. Крім того, він веде обстріли цивільної інфраструктури», - розповів Волошин.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 22 жовтня 2024 року становлять близько 681 тисячі 580 осіб, зокрема за попередню добу - ще 1350 осіб.

Фото: Генштаб ЗСУ