Може бути дві бригади по 6 тисяч: Зеленський повідомив про підготовку бійців КНДР до війни в Україні

Відео

Президент Володимир Зеленський вважає недостатньо сильним тиск на північнокорейський режим, якщо Пхеньян має змогу втручатись у війну РФ проти України, і очікує від світу "жорсткої предметної реакції".

Про це він заявив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Зрозуміло, що в Пхеньяні так само, як і в Москві, не рахують людей і не цінують людські життя. Але ми всі у світі однаково зацікавлені в тому, щоб війну завершити, а не продовжити. Тому ми разом повинні зупинити Росію та її спільників. Якщо Північна Корея може втручатись у війну в Європі, значить, тиску на цей режим точно недостатньо", - наголосив глава держави.

Джерело: ОП

Він зазначив, що сьогодні заслухав кілька доповідей головнокомандувача ЗСУ генерала Олександра Сирського про ситуацію на фронті і перспективи на найближчий час.

"Зокрема, ми маємо інформацію про підготовку двох підрозділів із військових із Північної Кореї – може бути навіть дві бригади по 6 тисяч людей. І це виклик. Але ми знаємо, як на цей виклик відповісти. І важливо, щоб від цього виклику не ховались і партнери. І усі партнери", - заявив Президент.

Читайте також: Сестра Кім Чен Ина назвала провокаціями заяви Києва та Сеула про військових КНДР у Росії

Він подякував усім країнам і лідерам, які засудили приєднання Північної Кореї до російської війни.

"Якщо Росія досі може робити цю війну більшою і довшою, значить, кожен у світі, хто досі не допомагає примушувати Росію до миру, насправді допомагає Путіну воювати. Злочинців треба зупиняти. Ми очікуємо жорсткої предметної реакції світу. Бажано - не тільки словами", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Росія може залучити північнокорейських військових до зимових штурмів на сході України - The Guardian

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що режим КНДР вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України. Йдеться про чотири бригади вояків, зокрема спецпризначенців.

Фото: ОП