У Британії завершили підготовку ще однієї групи українських пілотів

Фото

У Великій Британії завершено підготовку ще однієї групи українських пілотів.

Про це повідомляють Королівські військово-повітряні сили Великої Британії (RAF) у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Відбувся черговий випуск українських пілотів з початкової льотної підготовки RAF... Наступним кроком буде поглиблена підготовка на швидкісних реактивних літаках і навчання на F-16 за допомогою інших країн-партнерів», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що на випускній церемонії на базі Королівських ВПС у Кренвеллі були присутні заступник державного секретаря парламенту Великої Британії з питань Збройних сил Люк Поллард та посол України Валерій Залужний.

Як зазначив Поллард, у Британії загалом пройшли підготовку 200 українських пілотів.

«Незабаром ці пілоти літатимуть на українських F-16. Британія буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», - зазначив він.

Своєю чергою посол Залужний подякував персоналу за підготовку наших пілотів, а британському уряду та народу - за постійну підтримку України. "Саме завдяки цій підтримці ми продовжуємо боротьбу", - зазначив він.

Читайте також: Тренування українських пілотів на F-16 у США почнуться після мовної підготовки - Пентагон

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року перша група з шести українських пілотів пройшла базову підготовку до польотів на F-16 у Великій Британії й почала навчання керуванням винищувачами у Данії.

Фото: Royal Air Force