На фронті від початку доби - 79 бойових зіткнень

Дані Генштабу

Російські війська від початку доби здійснили проти Сил оборони України 79 атак, особливо активно ворог діє на Покровському та Курахівському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 середи, 23 жовтня.

«Окупанти продовжують застосовувати авіацію, зокрема КАБи, та здійснювати атаки на всіх напрямках сходу та півдня нашої країни, особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках. Сили оборони тримають рубежі та вживають всі необхідні заходи для недопущення прориву оборони», - ідеться в повідомленні.

За даними Генштабу, армія РФ не припиняє застосовувати артилерію та авіацію по території Чернігівської, Сумської та Харківської областей. Ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Клюси, Лютівка, Тимофіївка, Басівка, Сеньківка, Володимирівка, Леонівка, Відродженівське. Також російська авіація завдала ударів по районах населених пунктів Лугівка, Малушине, Велика Писарівка, на які скинула сім керованих авіаційних бомб.

Окрім того, за наявною інформацією на даний час, росіяни завдали 19 авіаударів по території Курської області РФ, застосувавши 27 КАБів.

На Харківському напрямку від початку доби відбулося чотири бойових зіткнення. Українські війська відбили три атаки росіян у районі Вовчанська, ще один бій досі триває.

Читайте також: Прикордонники уразили склад боєприпасів та бліндажі росіян на Харківщині

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили дві штурмові дії загарбників поблизу Піщаного та Вишневого. Чотири бої ще точиться поблизу Кругляківки, Степової Новоселівки та Лозової. Окрім того, армія РФ завдала авіаудару в районі Куп’янська.

На Лиманському напрямку ворог за підтримки авіації безуспішно атакував у районах Греківки та Тернів, а також завдав авіаударів у районах населених пунктів Твердохлібове та Лиман.

На Краматорському напрямку, де російська армія намагається просуватись на позиції українських захисників, триває один бій у районі Григорівки. Також ворог завдав авіаудару некерованими авіаційними ракетами в районі Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог три рази безуспішно атакував позиції українських військ у районах Торецька та Неліпівки.

На Покровському напрямку наразі найгарячіше. Так, у районі Селидового від початку доби ворог атакував вже 15 разів, 10 атак відбиті, точаться запеклі бої. Також армія РФ здійснила дев’ять спроб штурму українських позицій у районах населених пунктів Суха Балка, Новоторецьке, Промінь, Лисівка, Сухий Яр та Крутий Яр, три боєзіткнення досі тривають.

На Курахівському напрямку триває три боєзіткнення в районах Зоряного та Катеринівки. Українські захисники вже відбили 16 ворожих штурмів у районах населених пунктів Новодмитрівка, Кремінна Балка, Гостре, Дальнє та Антонівка.

На Времівському напрямку тривають три ворожі штурмові дії поблизу Новоукраїнки та Золотої Ниви, ще одну атаку російської армії в районі Богоявленки українські захисники вже відбили.

На Оріхівському напрямку Сили оборони успішно відбили одну атаку ворога в районі Новоданилівки. Загарбники активно застосовують авіацію по району населеного пункту Мала Токмачка, зокрема тут противник скинув вже 13 авіабомб.

На Придніпровському напрямку українські оборонці відбили одну атаку, в той же час ворог завдав авіаційного удару некерованими авіаційними ракетами по району населеного пункту Львове.

Читайте також: В угоді між Росією та КНДР є пункт про відправку північнокорейських солдатів до України - WSJ

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби на фронті зафіксовано 166 бойових зіткнень.