Поблизу Селидового росіяни розстріляли чотирьох полонених нацгвардійців - ОГП

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом розстрілу росіянами поблизу Селидового чотирьох полонених бійців Національної гвардії України.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За оперативними даними, 6 жовтня четверо військових Національної гвардії України виконували службово-бойові завдання на позиціях в районі Селидового. Близько 13:00 російські війська розпочали штурм укріплень, під час якого захопили українських захисників у полон. У подальшому представники ЗС РФ записали допит поранених беззбройних нацгвардійців на відео.

Наступного дня Сили оборони повернули втрачені позиції та у ході проведення пошукових заходів виявили тіла вбитих українських військовослужбовців.

Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин, наголосили в ОГП.

Читайте також: Російські військові розстріляли полоненого на Бахмутському напрямку - ОГП

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляв Укрінформ, Офіс генпрокурора розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розстрілу російськими військовими поблизу Селидового двох полонених бійців Збройних сил України.

За оперативними даними, 18 жовтня представники Збройних сил Російської Федерації у Покровському районі захопили в полон двох українських військовослужбовців.

Російські військові, які штурмували лісопосадку поблизу Селидового, поклали беззбройних військовополонених долілиць й утримували їх у такому положенні, притискаючи ногами до землі. Через деякий час вони їх розстріляли впритул з автоматичної зброї.