Росія введе в зони бойових дій перших військових КНДР 27-28 жовтня - Зеленський

Президент Володимир Зеленський заслухав доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який озвучив дані розвідки про те, що Росія застосує північнокорейських військових у зонах бойових дій вже 27-28 жовтня.

Про це глава Української держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«За інформацією розвідки, вже 27-28 жовтня перші північнокорейські військові будуть застосовані Росією в зонах бойових дій. Це очевидний ескалаційний крок Росії, який має значення, на відміну від усієї тієї дезінформації, якої багато звучало в Казані цими днями», - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що світ може чітко побачити, чого насправді хоче Росія, і це продовження війни. «Саме тому потрібна принципова та сильна реакція лідерів світу», - акцентував Президент.

Читайте також: Участь військ КНДР у російській війні проти України підриває глобальну безпеку - Євросоюз

За його словами, фактичне залучення Північної Кореї до бойових дій повинно отримати відповідь у вигляді не заплющених очей та розгублених коментарів, а відчутного тиску як на Москву, так і на Пхеньян заради дотримання Статуту ООН і покарання за ескалацію.

Щодо Курської операції Зеленський наголосив, що буферна зона на російській території убезпечує Україну від російських спроб розширення війни на сході нашої держави та забезпечує відчутні російські втрати.

Ключовою темою доповіді Сирського стала ситуація на фронті, з особливою увагою – Покровському, Курахівському та Лиманському напрямках.

Читайте також: У НАТО підтвердили присутність військових КНДР у Росії

«Ситуація на фронті зараз. На Донеччині важко, але наші бойові бригади тримають позиції та роблять усе можливе для знищення окупанта», - сказав глава держави.

Як повідомлялося, за даними Генштабу, протягом минулої доби на фронті відбулося 187 бойових зіткнень.

Фото: ОП