Ворог збільшив дальність КАБів, якими активно обстрілює Запоріжжя - військові

Армія РФ збільшила дальність польоту керованих авіаційних бомб, якими активно продовжує здійснювати обстріли Запоріжжя.

Як передає Укрінформ, про це в телеефірі розповів речник Сил оборони Півдня Владислав Волошин.

"Щодо використання керованих авіаційних бомб. Близько місяця тому ворог почав застосовувати керовані авіаційні бомби по Запоріжжю. Противник вніс певні зміни в конструкцію цих авіаційних бомб і вони тепер долітають значно далі, ніж раніше", - сказав речник.

За його словами, КАБи тепер долітають і до інших міст, які розташовані неподалік лінії бойового зіткнення. Також активне застосування цієї зброї було помічене і на інших напрямках, а саме у Харкові й навіть у Краматорську.

"Про якісь комбіновані удари, про те, що цими ударами він (ворог - ред.) хоче досягти успіху, я б не говорив. Застосування безпілотних літальних апаратів типу Shahed та авіаційних керованих бомб йде проти українського населення, проти нашої інфраструктури та енергетичних об'єктів. Це не проти сил і засобів, які ведуть бойові дії", - додав Волошин.

Він зазначив, що за добу відбулося 250 артилерійських обстрілів, близько десятка авіаційних ударів та проведено 10 ворожих штурмових дій. Також ворог переміщує деякі свої сили та засоби, намагаючись їх наростити, імовірно, для проведення штурмових дій.

Читайте також: До Запоріжжя КАБ летить близько хвилини - Федоров

Як повідомляв Укрінформ, на південному напрямку російські війська штурмують малими групами та готуються до застосування важкої техніки не тільки для транспортування штурмових груп до лінії бойового зіткнення, а й для підтримки дій піхоти.