Курська область та інші напрямки: Генштаб показав, як військові на позиціях писали радіодиктант

Фото

Українські військові на фронті долучились до написання Радіодиктанту національної єдності.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Генштаб опублікував світлини, на одній із яких зображені українські воїни, що пишуть диктант у школі в Суджі Курської області РФ.

"Традиційно, вже третій рік поспіль, у районах ведення бойових дій військові, хто має можливість, пишуть Радіодиктант національної єдності: на вогневих позиціях, біля гармат, бойових машин, на пунктах управління, навіть у шпиталі!", - ідеться у повідомленні.

Як підкреслили у Генштабі, щороку диктант по-своєму особливий. Цьогоріч також воїни додали ексклюзиву.

З гучномовців радіоприймачів та ноутбуків у всіх районах, де військові виконують бойові завдання, лунало українське слово, згенероване письменницею, поетесою та літературознавицею Оксаною Забужко у текст.

"Нашого українського голосу більше нікому й ніколи не вимкнути й не заглушити. Мова має значення, мова – це зброя, зброя нашої перемоги", - наголосили у Генштабі.

Читайте також: Українці за кордоном долучились до написання Радіодиктанту національної єдності

Як повідомляв Укрінформ, Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований командою Українського радіо у 2000 році для єднання навколо мови. Щорічне проведення радіодиктанту перетворило його на найбільший україномовний флешмоб, який об’єднує українців і знавців української мови у всьому світі.

Авторкою радіодиктанту національної єдності у 2024 році стала Оксана Забужко. Назва радіодиктанту - "Магія голосу". Текст читав поет і військовий Павло Вишебаба.