Міноборони допустило до експлуатації комп’ютерний артполігон

Фото

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації комп'ютерний артилерійський полігон вітчизняного виробництва, призначений для підготовки фахівців підрозділів артилерії.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МОУ.

«Цей комплекс розробила група українських програмістів як допоміжний цифровий інструмент для проведення занять із бойовими розрахунками різних видів артилерійського озброєння. Алгоритми комп’ютерної програми створювались із урахуванням значного масиву реального бойового досвіду українських артилеристів, набутого за роки війни із російським агресором», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що візуальний компонент комп’ютерного полігона дозволяє моделювати виконання вогневих завдань та здійснювати аналіз їх виконання, проводити розбір дій кожного члена бойового розрахунку, отримувати рекомендації для виправлення помилок.

Читайте також: З початку року Міноборони допустило до постачання 70 інженерних засобів

Комп’ютерний полігон українського виробництва – компактний. Все устаткування поміщається у валізу, що дозволяє облаштувати навчальний клас у будь-якому стаціонарному приміщенні або польових умовах.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони кодифікувало та дозволило до використання у війську безпілотний наземний роботизований комплекс «Тарган», який розробили українські інженери.

Фото: Міноборони