Путін перебільшує втрати ЗСУ в Курській області, виправдовуючи нездатність РФ протистояти вторгненню - ISW

Кремлівський лідер Володимир Путін продовжує перебільшувати здобутки Росії у Курській області, ймовірно, намагаючись запевнити вітчизняну аудиторію у здатності російських військових «придушити» вторгнення України у Курську область.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти згадали заяву Путіна російським медіа про те, що російські війська нібито «заблокували» близько 2 тисяч українських військових у Курській області. За словами російського диктатора, «оточені» українські війська «навіть не розуміють, що вони оточені». Він також стверджував, що ЗСУ начебто втратили контроль над «оточеними» підрозділами, зазначивши, що Міноборони РФ публічно не повідомляло про заявлене успішне «проникнення російських військ на деякі українські позиції у Курській області».

Путін також знову не визнав, що українська лінія фронту в Курській області простягається від українсько-російського міжнародного кордону, і що українська армія може вільно перетинати ділянки кордону, які перебувають під контролем України. 

Читайте також: Білий дім не виключає розгортання військових КНДР у районі Курська

«Перебільшена статистика Путіна щодо українських втрат, ймовірно, є частиною його спроби пояснити нездатність Росії рішуче відбити українське вторгнення у Курську область через майже три місяці у контексті ймовірного неминучого розгортання північнокорейських військ для ведення бойових дій у цьому регіоні», – вважають в ISW.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський поінформував, що заява, яка була оприлюднена диктатором РФ Володимиром Путіним на саміті БРІКС, щодо оточення українських військ в Курській області не відповідає дійсності.