В Україні через бойові дії і технічні порушення знеструмлені 543 населені пункти

В Україні на ранок суботи, 26 жовтня, через бойові дії і технічні порушення залишаються частково або повністю знеструмленими 543 населені пункти.

Про це повідомило Міністерство енергетики України, передає Укрінформ.

За минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення споживачів у Дніпропетровській, Донецькій та Харківській областях.

На Харківщині знеструмлювались підстанції і побутові споживачі.

На Донеччині вимикалась повітряна лінія. Споживачі не знеструмлювались.

У Вінницькій області через технологічні порушення знеструмлювались підстанція і промисловість. Це призвело до порушень технології виробництва. Живлення відновлене, зазначили в Міненерго.

У Дніпропетровській області під час виконання робіт потрапила під обстріл ремонтна бригада. Пошкоджений автомобіль. Люди не постраждали.

Читайте також: В Україні через війну і техпорушення без світла - 538 населених пунктів

Минулої доби енергетики відновили живлення для 12 704 споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій і технологічних порушень. На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії і техпорушення 543 населені пункти.

Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції становить 14,23 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції, підкреслили в міністерстві.

Як зазначили в Міненерго, підготовка до осінньо-зимового періоду відбувається в умовах значних пошкоджень генеруючих потужностей і мережевої енергоінфраструктури через масовані російські атаки. Енергосистема залишається збалансованою, але щоденні ворожі обстріли енергетичної інфраструктури призводять до пошкоджень, які ускладнюють її роботу.

У Міненерго закликали споживачів користуватись електроенергію ощадливо, особливо у вечірній період, з 17:00 до 22:00.

Як повідомило Міністерство енергетики, загалом у семи областях України, станом на ранок суботи, 26 жовтня, є знеструмлення внаслідок бойових дій.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії з Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини і Молдови загальним обсягом 7189 МВт*год та потужністю 1246 МВт.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні через зниження виробітку побутових сонячних електростанцій зростає споживання електроенергії.