Генштаб показав, як у Британії тренують бійців ЗСУ

Відео

У Великій Британії українські військовослужбовці під керівництвом британських інструкторів в межах багатонаціональної операції "Інтерфлекс" продовжують навчатися основам вогневої підготовки.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці та оприлюднив відповідне відео.

"На одному із занять військовослужбовці відпрацьовували ведення вогню з усіх положень, тактику пересування та ведення вогню на різних відстанях, а також проходили тест на влучну стрільбу", - ідеться у повідомленні.

В умовах сучасних бойових дій вогнева підготовка є важливою для військових. Вона дозволяє бути готовими до будь-яких викликів на полі бою, підвищує їхню ефективність та шанси на успіх.

Читайте також: Міжнародне навчання за підтримки благодійників з Канади пройшли 138 українських саперів

Відпрацювання стрільби з різних положень і на різних відстанях допомагає новобранцям адаптуватися до різних бойових ситуацій, швидко реагувати на зміни обстановки та зберігати точність вогню й максимальну ефективність ураження цілей.

Також важливою є робота в парах, яка дозволяє військовим краще координувати свої дії, підтримувати один одного та ефективніше виконувати бойові завдання.

Як повідомлялося, операція "Інтерфлекс" - очолювана Великою Британією багатонаціональна навчальна програма, призначена для бійців ЗСУ з невеликим військовим досвідом або без такого.

Тренування в межах програми "Інтерфлекс" проводять військові інструктори з Британії, Данії, Австралії, Канади, Литви, Нідерландів, Естонії, Нової Зеландії, Норвегії, Фінляндії та Швеції.