Загарбники розстріляли двох жінок у Селидовому

Російські військові вбили двох цивільних жінок у Селидовому. Також загарбники розстріляли у місті цивільний автомобіль, одна людина поранена. 

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що 27 жовтня 2024 року у декількох Телеграм-каналах опубліковано інформацію про вбивства російськими загарбниками мирних жителів у місті Селидове.

На оприлюдненому відео зафіксовано, як представники військ держави-агресора, ймовірно, розстріляли з автоматичної зброї цивільний автомобіль у населеному пункті. Під час атаки в салоні перебували двоє громадян, одного з них поранено. Після цього на місце події прибули військові ЗСУ та, відтягнувши з лінії вогню постраждалого, надали йому першу медичну допомогу й евакуювали цивільних з-під обстрілу. Попередньо, це сталося 24 жовтня 2024 року.

Крім того, за даними медіа, ворог розстріляв у місті двох жінок. Також, як зазначають інтернет-ресурси, в районі приватного сектору, що практично не постраждав від активних бойових дій, перебувають тіла загиблих цивільних. Тобто ці вбивства відбувалися, попередньо, вже після взяття під контроль цих територій супротивником.

Читайте також: На Донеччині за добу росіяни вбили двох людей, ще дев'ятьох поранили

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Наразі проводяться невідкладні слідчі та розшукові дії, направлені на встановлення всіх обставин подій та ідентифікацію жертв.

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня правоохоронці розпочали розслідування за фактом розстрілу росіянами поблизу Селидового на Донеччині чотирьох полонених бійців Національної гвардії України.

Перше фото ілюстративне