Реальна кількість убитих Росією в Україні дітей невідома - Зеленський

Наразі невідома реальна кількість загиблих на війні дітей.

Про це глава Української держави сказав у інтерв’ю для індійського видання The Times of India, передає Укрінформ.

«Реальну кількість убитих дітей на сьогодні ніхто не знає. На жаль, ми можемо точно констатувати, що десятки тисяч дітей депортовано і вкрадено. Яка кількість із них убита, ми дізнаємося після війни», - зазначив Зеленський.

За його словами, десяткам тисяч дітей змінено імена, прізвища, їх змусили говорити іншою мовою, а багатьох з тих, хто були підлітками, відправили на війну проти своєї ж країни.

«На жаль, якщо десятки тисяч було вкрадено, то менше тисячі було нами повернуто», - сказав Президент.

Він додав, що від війни страждають усі українські діти.

«Були удари по школах, університетах, були поранені діти, які втрачали кінцівки, багато дітей вбито. Багато дітей поїхали з матерями за кордон. Ви знаєте, що за кордоном зараз більше 7 млн українців. Велика частина з цієї кількості - діти», - сказав Зеленський.

Читайте також: Росіяни атакували Нікополь дронами, поранені двоє дітей

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні минулого року на зустрічі радників з національної безпеки та зовнішньої політики представники Канади запропонували створити коаліцію країн, яка сприятиме поверненню депортованих Росією українських дітей. Ініціатива стала продовженням програми Bring Kids Back UA.

У лютому Міжнародна коаліція за повернення українських дітей розпочала роботу та представила на засіданні в Києві рамковий документ своєї діяльності. Діє вона на чолі з Україною та Канадою.

Фото: ДСНС