До Азовського моря зайшли ще два військові кораблі РФ

Росія учора, 24 жовтня, завела до акваторії Азовського моря два військові кораблі, ще один - на підході.

Про це заявив перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк у рамках Львівського Безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора два сторожових кораблі - "Сиктивкар" і "Кизляр" були внутрішніми водами Російської Федерації доправлені до порту Азов, зараз вони знаходяться в акваторії Азовського моря", - розповів він.

Перший заступник голови Держприкордонслужби також додав, що в Азовське море нині направляється ще один військовий корабель РФ.

"Сьогодні почалось буксування ще одного корабля, "Стерегущій". Він пройшов, за нашою інформацією, Ярославль. Очікуємо його прибуття теж в Азов", - додав він.

Серватюк проінформував, що окрім цих кораблів, Росія вже має угруповання з більше 120 кораблів і катерів в Азовскому морі.

"На сьогодні ситуація достатньо серйозна, достатньо загрозлива", - підсумував він.

Читайте також: Депутати вимагають відкликати українців зі скандальної комісії з риболовства

Як повідомляв Укрінформ, серед основних тем, які висвітлюються під час трьох днів Форуму: "Залежність чи вразливість. Як "Північний потік-2" змінює картину світу"; "Ситуація в Азовському морі як економічний безпековий та соціальний виклик"; "Пропаганда — ведення асиметричної війни"; "Політика щодо окупованих територій"; "Оборона як сучасне поняття — безпека як основа управління державою".

Серед топ-спікерів Львівського Безпекового форуму: — віце-президент впливової американської організації CEPA, заснованої діючим заступником держсекретаря США Вессом Мітчелом, Река Смеркені, Стівен Блокманс - старший науковий співробітник та голова відділу зовнішньої політики ЄС, Центру вивчення європейської політики (CEPS); Глен Грант, полковник Британської Армії у відставці та експерт українського Інституту майбутнього та інші визначні діячі.

Серед українських учасників та доповідачів — заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд, глава МЗС Павло Клімкін, редактор Інтернет–видання "Острів" Сергій Гармаш, політолог Михайло Басараб, відомі журналісти, оглядачі.

Львівський Безпековий форум 2018 триватиме до 26 жовтня.