Світ має не допустити легітимізації незаконної анексії Криму Росією – голова Євроради

Міжнародна спільнота має зробити так, щоб незаконна анексія Криму Росією ніколи не була легітимізована.

Про це заявив на інавгураційному саміті Кримської платформи голова Європейської ради Шарль Мішель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова Євроради зазначив, що прибув на саміт, аби підтвердити незмінність позиції ЄС щодо невизнання незаконної анексії Криму і Севастополя.

«Ми продовжуватимемо нашу політику невизнання цього і будемо далі виступати проти будь-яких порушень міжнародного права. Такі незаконні дії становитимуть загрозу довірі і миру… Наша мета - зробити так, щоб незаконна анексія ніколи не стала легітимізованою», - сказав Мішель.

Читайте також: Збитки від окупації Криму Росією оцінюють у понад $100 мільярдівШмигаль

Він підкреслив, що позиція щодо окупованого Криму має лишатися високо у міжнародному порядку денному.

«Ми засвідчуємо нашу незмінну політичну підтримку цього. Ми хочемо таким чином реагувати на загрозу міжнародному порядку. Абсолютно необхідно зберігати світовий порядок, і для цього ми маємо залучати якомога ширшу міжнародну підтримку щодо підтримання територіальної цілісності України та невизнання анексії Криму», - акцентував голова Європейської ради.

Він також висловив занепокоєння мілітаризацією окупованого Криму.

Читайте також: Зеленський: Окупація Криму розпочалася в Москві, а деокупація розпочнеться в Києві

«Це треба повернути назад. Так само ми маємо протидіяти намаганням Росії у насильницький спосіб інтегрувати півострів у свої кордони», - заявив Мішель.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня у Києві розпочав роботу саміт Кримської платформи, учасницями якого є 46 делегацій.

Кримська платформа – новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.