Вироки російського суду кримським татарам не мають під собою жодних підстав –Німеччина

Винесені російським судом вироки чотирьом учасникам «третьої бахчисарайської групи Хізбут-Тахрір» не мають під собою жодних підстав.

Як передає Укрінформ, про це заявило у Твітері посольство Німеччини в Україні.

«Вироки, що винесені АхметуСулейманову, РустемуСейтмеметову, а також Осману і СейтумеруСейтумеровим і передбачають загалом 56 років позбавлення волі, не мають під собою жодних підстав у правовій державі», - зазначили у диппредставництві.

Німецькі дипломати додали, що Росія в Криму повинна взяти на себе відповідальність як держава-окупант, звільнити політичних в’язнів і припинити систематичне переслідування кримських татар.

Читайте також: Суд у РФ залишив чинним вирок трьом кримським татарам – від 12 до 17 років

«Масові арешти людей, які їх підтримують, є неприпустимими», - наголосили у посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня чотирьом учасникам «третьої бахчисарайської групи» російський суд призначив від 12 до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Під судом у Сімферополі відбулася акція на підтримку фігурантів справи, під час якої російські силовики затримали 30 учасників.

МЗС України висловило протест у зв’язку з рішенням Південного окружного військового суду Росії про засудження чотирьох громадян України у т.зв. справі «третьої бахчисарайської групи Хізбут-Тахрір».