Росія провела навчання зі стрільбами на тлі заходу кораблів ВМС США у Чорне море

Російські два протичовнові кораблі і дизельний підводний човен провели навчання на одному з полігонів Чорного моря на тлі заходу в чорноморську акваторію двох бойових кораблів ВМС США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на пресслужбу ЧФ. 

«Екіпажі малих протичовнових кораблів "Ейск" та "Касимов" Чорноморського флоту у складі корабельної пошукової ударної групи відпрацювали пошук та виявлення підводного човна умовного противника у взаємодії з екіпажем протичовнового вертольота Ка-27М», - повідомили в ЧФ РФ.

Проти умовного противника застосовано торпедне та реактивне бомбове озброєння.

Маневри пройшли на тлі заходу в Чорне море бойових кораблів ВМС США. 4 листопада у Чорне море зайшов американський корабель Mount Whitney - флагман 6-го оперативного флоту США, 30 жовтня до акваторії Чорного моря увійшов есмінець ВМС США USS Porter, оснащений крилатими ракетами великої дальності Tomahawk. 

1 жовтня російський президент Володимир Путін на нараді з питань оборонної тематики в Сочі відреагував на захід USS Porter до акваторії Чорного моря, заявивши, що РФ може "подивитися на нього в бінокль або приціл відповідних систем оборони".

Читайте також: Додаткові 18 тонн дипломатії: Кулеба вітає флагман Шостого флоту США у Чорному морі

У свою чергу міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив російському ТБ, що американські кораблі в Чорному морі можуть влаштувати провокації, тому за їхніми діями стежать.

Як повідомляв Укрінформ, 2 листопада чергові сили ППО Чорноморського флоту РФ провели в окупованому Криму, а також у Новоросійську навчання щодо прикриття пунктів базування кораблів від масованого ракетного авіаудару умовного противника.