На Банковій провели зустріч із дружиною кримського політв’язня Салієва

Фото

Захист прав незаконно утримуваних Росією українців є ключовим пріоритетом Президента України Володимира Зеленського.

Як передає Укрінформ із посиланням на сайт глави держави, про це заявив заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга під час зустрічі з дружиною політв’язня Сейрана Салієва, координаторкою ініціативи “Кримське дитинство” Муміне Салієвою та заступницею постійного представника Президента в Автономній Республіці Крим Тамілою Ташевою.

Основною темою обговорення були шляхи посилення політичних і дипломатичних заходів для звільнення політв’язнів, яких незаконно утримує російська окупаційна влада, зокрема представників кримськотатарського народу.

Заступник керівника Офісу Президента поінформував про особливу увагу глави держави до цього питання, зазначивши, що звільнення українських політичних в’язнів є пріоритетом для України.

Окремо було наголошено на тому, що ця тема постійно перебуває на порядку денному перемовин Зеленського з лідерами ключових зовнішньополітичних партнерів, а також з очільниками міжнародних організацій.

Крім того, на зустрічі йшлося про важливість подальшої діяльності Кримської платформи, започаткованої за ініціативою Зеленського. Цей майданчик має, серед іншого, стати одним з елементів у комплексній державній роботі над звільненням українських політв’язнів.

Сибіга висловив подяку Салієвій за активну роботу та підтримку родин кримських татар, яких незаконно утримує у в’язницях російська влада.

“Лише спільними зусиллями вдасться досягти звільнення бранців”, – наголосив заступник керівника ОП.

У цьому зв’язку було обговорено низку перспективних конкретних напрямів спільної роботи щодо надання сприяння родинам політичних в’язнів у вирішенні нагальних для них соціальних, культурних, освітніх і гуманітарних питань.

Як повідомляв Укрінформ, правозахисні організації України закликають Верховну Раду якнайшвидше ухвалити законопроєкти, які внесені Президентом на захист в’язнів Кремля.

Фото: ОП