Зеленський призначив держстипендію Наріману Джелялову

Президент України Володимир Зеленський призначив державну стипендію імені Левка Лукʼяненка першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову, незаконно утримуваному в тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, відповідний указ №324/2022 опублікований на сайті Президента.

"Відповідно до Указу Президента України від 7 грудня 2018 року № 417/2018 "Про державні стипендії імені Левка Лукʼяненка" (зі змінами, внесеними Указом від 17 грудня 2020 року № 573/2020) постановляю: призначити державну стипендію імені Левка Лукʼяненка на період незаконного затримання, утримання та протягом одного року після звільнення Джелялову Нариману Енверовичу", - ідеться в документі.

Як повідомлялося, 18 лютого в окупованому Криму пройшло перше попереднє засідання у "справі" щодо Джелялова.

Читайте також: Політв'язень Джелялов 42-й день народження зустрів за гратами

Спочатку заступника голови Меджлісу обвинуватили в пособництві в диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення на "вчинення диверсії у складі організованої групи" (п. "а" ч. 2 ст. 281 Кримінального кодексу рф) та "незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, вчинені організованою групою "(ч. 4 ст. 222.1 Кримінального кодексу рф). Згодом Джелялова обвинуватили й у контрабанді вибухового пристрою.

7 квітня на черговому незаконному судовому засіданні, були представлені так звані “докази”, що підтримують позицію обвинувачення.

Джелялову загрожує до 20 років позбавлення волі.