Курортники «засвітили» в соцмережах нову базу С-400 у Криму

Фото, відео

росіяни, які відпочивали в окупованому рф Криму, виставили у соціальних мережах фотографії системи протиповітряної оборони С-400 під Євпаторією.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Як зазначається, незалежний OSINT-дослідник Бенджамін Піттет звернув увагу на фотографію систем ППО, що видніються вдалині, опубліковану наприкінці липня користувачем «вконтакте». Фото містило географічні координати: знімки були зроблені неподалік села Молочне в районі Євпаторії. В інтернеті є й інші подібні фото - установки С-400 базуються недалеко від пляжу.

«Про роботу ППО в цьому районі повідомляли 19 і 20 серпня. Ввечері 21 серпня призначений росією голова Севастополя Михайло Развозжаєв також написав у Телеграмі, що російські системи ППО «відпрацювали чергові об’єкти на підходах до Бельбека (військовий аеродром – ред.) з боку Євпаторії». 20 серпня безпілотником атакували штабквартиру Чорноморського флоту Росії», - йдеться в публікації.

Радіо Свобода вдалося знайти знімки установок, які можна геолокувати в цьому місці, зроблені зблизька. Їх опублікував ще один користувач «вконтакте». Фото дозволяють підтвердити, що йдеться про установки С-400.

Також зазначається, що сервіс супутникових знімків Planet.com дозволяє побачити розташування цієї батареї ППО з космосу і визначити, що вона була розгорнута між 15 і 22 липня.

Читайте також: Біля Євпаторії також чути вибухи, росіяни «відбиваються від безпілотника» – Чубаров

Як повідомлялося, російська окупаційна влада Криму намагається закрити рота всім, хто публічно реагує на вибухи, які останніми днями лунають на військових об'єктах, розташованих на півострові.