У розвідці розповіли, навіщо загарбники створюють ПВК у Криму

російські загарбники створюють ПВК в тимчасово окупованому Криму в межах підготовки до бойових дій на півострові, але більше - заради особистої безпеки та для забезпечення недоторканності награбованого майна.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк.

«Загарбники створюють так звані “приватні військові компанії” в межах підготовки до бойових дій на півострові. Але значною мірою цей крок також здійснюється заради особистої безпеки та для недоторканності награбованого майна. Власне, з цією метою свою приватну військову компанію створює російська корпорація «Газпром», - зазначив він.

У той же час Черняк зауважив, що велике питання, чи допоможе окупантам приватна армія.

Читайте також: Аксьонов використовує досвід 2014 року для створення ПВК у Криму - Чубаров

«Якщо Аксьонови та інші злочинці в Криму хочуть конвой, то Україна здатна його забезпечити: здатись і понести законну відповідальність – наразі аж ніяк не найгірший сценарій, адже потім такої опції вже може й не бути», - наголосив він.

Як повідомлялося, призначений кремлем “глава” окупованого Криму Сергій Аксьонов створив на півострові власну приватну військову компанію "Конвой", якою керує "права рука" засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина Костянтин Пікалов.