Ташева - про скандал із Фаріон: Ця громадянка має відповісти за оприлюднення листа студента з Криму

Постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявила про необхідність притягнення до відповідальності філологині та колишньої народної депутатки Ірини Фаріон за викладення на загал листа від проукраїнського студента в тимчасово окупованому Криму.

Про це Ташева повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Дякую всім нашим громадянам за таку сильну українську позицію, впевнена ви зустрічатимете наші сили безпеки та оборони у Криму першими. Але мені ніколи б і в голову не прийшло виставити в публічний простір особисту переписку, наражаючи людину на небезпеку. Як Представник Президента України в АР Крим буду вчиняти дії, щоб притягнути до відповідальності за означені дії дану громадянку”, - йдеться в дописі.

Читайте також: Студенти Львівської політехніки звернулися до поліції через висловлювання Фаріон

Вона зауважила, що “це ницість, і злочин, викладати на загал повідомлення, від людини, яка пише тобі з тимчасово окупованої території”.

Раніше Фаріон розмістила у своєму Телеграм-каналі скриншот листа від студента-першокурсника філологічного факультету у Севастополі Максима Глібова.

“Навіть не уявляю собі, як під час звільнення рідної Керчі я вийду на Чкалова і буду зустрічати українських воїнів, які будуть говорити кацапською. Звідки я буду знати, що це — наші, а не москалі, які вбралися в українську військову форму. Або в Сімферополі (де я зараз навчаюся на 1 курсі української філології), не уявляю собі, як на Київській буду чути від наших воїнів язик окупації”, - пише Глібов.

Читайте також: Лубінець звернувся до СБУ і поліції щодо негативу на адресу військових, які спілкуються мовами нацменшин

Згодом у соцмережах з’явилося відео каналу “Кримський СМЕРШ”, що співпрацює з ФСБ в тимчасово окупованому Криму. На відео Глібов просить вибачення за лист, який написав Фаріон, та стверджує, що відмовився від своїх поглядів.