Без супу жити можна - Супрун розвіяла ще один міф
В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, наскільки рідкі страви необхідні для здоров'я.
Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.
"Їсти чи не їсти суп — більше питання смаку, аніж здоров‘я. Навіть якщо ви зовсім відмовитеся від супу це не матиме шкідливих наслідків. Адже в країнах, де майже не їдять рідкі страви – показник гастроентерологічних захворювань не має суттєвих відмінностей від нашого ", - зазначає Супрун.
За її словами, жодного наукового підтвердження, що їсти суп потрібно щодня, немає. Збалансоване різноманітне харчування і достатньо рідини упродовж дня позбавляють нас потреби їсти суп чи борщ.
Але люди, які наполягають на необхідності їсти “перше” чи “гаряче“, все ж таки мають рацію, оскільки в тарілці супу чи борщу можна зібрати 3-6 видів зелених овочів, бобових, грибів та зелені, в супі зберігаються корисні вітаміни та мінерали, добре зволожена їжа краще перетравлюється.
Глава МОЗ радить при готуванні супу зливати перші кілька бульйонів після варіння м‘яса.
"Суп — це не ліки і не нудний атрибут здорового способу життя, який ми мусимо споживати щодня. Це проста і зручна їжа, яка може мати велику користь для здоров’я", - підкреслила Супрун.