Папу Римського закликали стати веганом за $1 мільйон

Захисники навколишнього середовища ініціювали кампанію Million Dollar Vegan, у межах якої запропонували Папі Франциску утриматись від вживання м’яса і молочних продуктів.

Як повідомляє The Guardian, за це Папа Римський отримає 1 мільйон доларів, який зможе витратити на благодійність.

Ідея такої кампанії належить 12-річній американській активістці Дженезис Батлер, яка прагне спонукати людей їсти менше продуктів тваринного походження для боротьби зі зміною клімату.

Читайте також: М'ясоїди vs вегетаріанці - на чий бік стала Супрун

“У своїй Енцикліці (головний папський документ) ви зазначили, що всі зусилля із захисту і покращення нашого світу будуть пов’язані зі змінами у способі життя, виробництві і споживанні. Я щиро з цим погоджуюсь і прошу вашої підтримки у вирішенні однієї з основних проблем: тваринництво”, – сказала Батлер у своєму посланні до Папи Римського.

Як зазначається, глобальне потепління неможливо зупинити без суттєвого скорочення споживання м’яса. Крім того, продукти тваринного походження спричиняють забруднення і знищення лісів та дикої природи.  

Читайте також: Папа Римський закликав лідерів ЄС не бути байдужими до долі мігрантів

Сама Дженезис Батлер є вегетаріанкою з 6 років. Вона регулярно проводить екологічні акції й уже встигла виступити з лекцією на TEDx.

Папі Римському пропонують спробувати веганство і стати прикладом для багатьох людей по всьому світу на час Великого посту, який триватиме з 6 березня по 18 квітня (у католицькій церкві).

Кампанію Million Dollar Vegan підтримали Пол Маккартні, лідер гурту Moby і багато інших знаменитостей.

$1 мільйон погодилась надати громадська організація Blue Horizon International Foundation, яка націлена на створення глобальної системи продовольства без тварин.