Тиждень української кухні в Анкарі відкрили майстер-класом з приготування холодцю
В Анкарі з приготування холодцю за оригінальним рецептом стартував український кулінарний тиждень.
Майстер-клас провів відомий шеф-кухар, володар нагороди Global Chef Award 2017 Юрій Ковриженко, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Це унікальна можливість для громадян Туреччини дізнатися більше про сусідню країну, про стратегічного партнера. Для нас це можливість налагодити не лише політичні чи економічні, а у культурні мости з країною, з якою ми ведемо політичний діалог на найвищому рівні. Не менш важливими є й контакти у форматі «людина-людина». Дуже символічно, дуже цікаво знайомитися з країнами через смак, через традиційні страви», - сказав на прес-конференції, присвяченій початку українського кулінарного тижня в Анкарі, Надзвичайний і Повноважний посол України в Анкарі Андрій Сибіга.
Шеф-кухар Юрій Ковриженко розповів про свій унікальний стиль приготування страв.
«Турецька та українська історія не раз мали етапи перетину, тому ми маємо багате спільне минуле, так само як і багато страв, які прийшли в Україну з Туреччини. Це чудова нагода для нас продемонструвати нову українську кухню, не її класичний стиль, нетиповий і звичний смак. Мій стиль – це суміш культур. 21 століття – це століття дружби, а кулінарна дипломатія – це шлях до сердець людей», - розповів Ковриженко.
Він продемонстрував присутнім етапи приготування холодцю із морквяно-лавандовим соусом та розповів про особливості своєї професії.
«Натхнення та нові ідеї знаходжу в подорожах. Коли куштую страви у різних країнах, особливо невідомі до того спеції, відчуваю інші смаки, — одразу приходять нові ідеї. Вони ніби народжуються в моєму серці. Також любов, вона безперечно, надихає», - поділився шеф-кухар.
Як відомо, в Анкарі квітень стане місяцем української культури, під час якого буде проведено низку заходів. 3-5 квітня у готелі Hilton SA в Анкарі буде запропоновано «а ля карт діннер» - українські страви авторського приготування Юрія Ковриженка.