Євген Клопотенко: Треба прибирати "радянське" меню зі шкільних їдалень
В Україні у шкільних їдальнях досі присутнє "радянське" меню, і це потрібно змінювати.
Таку думку висловив кулінарний експерт і автор проєкту "Нове шкільне харчування" Євген Клопотенко під час лекції у межах 26 Форуму видавців у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Дітям треба дати трішки світового досвіду, щоб радянська система, яка є в шкільних їдальнях, почала падати. І це зробити доволі просто. Я придумав страви з тих же інгредієнтів і додав ще дещо, але страви виходять інші. І це все бюджетно, сучасно і корисно", – сказав Клопотенко.
Він зазначив, що потрібно починати змінювати ставлення до їжі саме з дітей, бо з дорослими це зробити важче.
"Треба, щоб діти знали світові практики. Вони розуміють, що салат з капусти - це не просто капуста, а туди додають ще запашну олію, яку придумали в Італії. Вони знатимуть, що є ще інші страви. Вони дивитимуться на світ ширше", - переконаний ресторатор.
За його словами, щоб створити нове суспільство, потрібно вчити цього змалечку, а головне – показати, що можна харчуватися по-іншому і відродити українську кухню.
Як повідомляв Укрінформ, Євген Клопотенко написав кулінарну книгу "Зваблення їжею", у якій помістив 110 нових і смачних страв для шкільних їдалень. На основі цього розпочався проєкт "Нового шкільного харчування", яке починають впроваджувати в українських школах.
Фото: Ievgen Klopotenko, FB