Мінцифри та Google перенесли в онлайн Музей історії урядів України

Міністерство цифрової трансформації України разом з Google Україна перенесли в онлайн Музей історії урядів України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, "наша команда разом з Google Україна перенесла в онлайн Музей історії урядів України. В одному з найвищих рівнів якості зображення, які існують сьогодні, — 11К. Продовжуємо сприяти розвитку технологій і наближати Україну до цифрових стандартів сучасного світу".

Як зауважив очільник Мінцифри, "у світі існують сотні музеїв, але дістатися до них не завжди просто. Тут у пригоді стають технології, за допомогою яких музеї почали створювати віртуальні тури. І пандемія прискорила такий перехід в онлайн".

Читайте також: Квартиру-музей родини Франка діджиталізували

У музеї виставлені матеріали роботи урядів, починаючи з 1917 року і до сьогодні. Висока чіткість зображення допоможе зануритись в історію керівництва та детально розгледіти музей, повідомив Федоров.

За його словами, експозиція складається з надбання різних епох — від посвідчень, медалей та подарунків іноземних послів — до технічних засобів, якими користувались співробітники урядового апарату.

Пройти віртуальну екскурсію Музеєм історії урядів України можна за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, у червні Міністерство цифрової трансформації запустило національний тест на цифрову грамотність для медиків.