Помер лауреат премій «Еммі» та «Золотий глобус» Дональд Сазерленд

Канадський актор Дональд Сазерленд, відомий за такими фільмами, як "Голодні ігри" та "Герої Келлі", помер у віці 88 років.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

Сазерленд помер у четвер у Маямі після тривалої хвороби.

Його син, актор Кіфер Сазерленд, написав у соцмережі: "З важким серцем я кажу вам, що мій батько, Дональд Сазерленд, пішов із життя".

Сазерленд народився в Канаді в 1935 році, вивчав драматичне мистецтво в Університеті Торонто, а в 1957 році переїхав до Лондона, щоб вступити до акторського класу Лондонської академії музики й драматичного мистецтва (Lamda). Після низки невеликих ролей у британських телешоу, Сазерленд отримав роль у відомому бойовику "Брудна дюжина".

Актор знявся у понад 190 фільмах і телешоу. Він ніколи не був номінований на "Оскар", але отримав два "Золоті глобуси" за найкращу чоловічу роль другого плану у фільмах "Громадянин Ікс" (1996) і "Тропи війни" (2003). Почесний "Оскар" Сазерленд отримав у 2017 році.

Він знімався з різними видатними режисерами, зокрема зіграв у фільмі "Казанова" Федеріко Фелліні, та "Двадцяте століття" Бернардо Бертолуччі.

У 2012 році роль лиходія президента Сноу у фільмі "Голодні ігри" відкрила Дональда Сазерленда новому поколінню кіноглядачів. Він також знявся у фільмі жахів Стівена Кінга "Телефон містера Гаррігана" та трилері-катастрофі "Падіння місяця" у 2022 році.

Як повідомляв Укрінформ, французька кінозірка Анук Емі, яка прославилася після виконання головної ролі у культовому фільмі 1960-х "Чоловік і жінка", померла у віці 92 років.

Фото: Daniel Leal/PA Wire